Maurtua

Maurtua er småbarnsavdelingen i barnehagen. Den befinner seg inne i selve Klingen, derav navnet: Klingen Naturbarnehage.

Foran Maurtua finner vi en lekeplass med flere sklier, sandkasse, lekestue, lekehus, en liten skog med fugleforingsplass på vinteren, snekkerbod, en asfaltert plass til sykling o.l. en krok med bålplass, en liten platting og en lekebod full av leker.

Bak Maurtua finnes sjølveste skogen, med tuer, trær og steiner som barna kan boltre seg med. Inne i skogen finner vi gapahuken, bekken med vannhjul, foringsplass for rådyr og fugler, mange fuglekasser, og masse spennende vekster, dyr og insekter. Enda litt lenger inn finnes ei grillhytte som barnehagen får lov til å bruke.

På vinterstid har begge avdelingene tilgang på lysløype og akebakke som nærmeste nabo.