Toppturer

De to eldste kullene i barnehagen er på topptur en gang i måneden. Dette er et samarbeid med Ottershagen gårdsbarnehage. Den aller første toppturen fant sted 1. september 2006. Hvert år etter det har vi vært på månedlige utflukter, korte og lange, rundt i kommunen.

Mål:

• bli kjent i kommunen
  • skape gode turopplevelser
  • bruke kroppen
  • få nye venner

Eksempler på steder vi har vært/vil besøke:

Hemmelfjellet, Engulfsfjellet, Revehiet i Ulvåa, Holesætra, Rakskiftet, Klettsætra, Fagerfjellet, klatring i Rena leir, Digeråsen, skiskole på Klingen, deler av natur- og kulturleden, pluss enda mange flere.

I løpet av de to årene som toppjegere blir det både varierte og utfordrende turer.

På toppturene bærer ungene egne tursekker. Tenk derfor gjennom om det er en god sekk å bære på tur som de har med. Den bør ikke være for stor, og det er veldig fint med en brystrem slik at den ikke sklir av skuldrene. I sekken har barna litt ekstra tøy etter hva slags vær det er, de bærer også sin egen vannflaske. Maten bærer de voksne.